Forts. #4 - Tomas Cusell, konst & flätor

Den 19 Juni var också en ta-det-lungt-dag. Då gick vi bara runt i Calella. Men det vi inte visste var att det var konst-tävlingar på gång. Det kom alltså människor från olika delar av regionen och skulle måla av byn. Så det fanns massa konstnärer runt varenda hörn, bokstavligen.
Så fanns det också en mindre seriös tävling för barnen. Och tja, ni vet...dem är fortfarande inte så bra. Men det var faktiskt en bild jag blev imponerad av. En kossa:

Pol Colomer, 8 år?! Jag vet inte hur töntigt det är att bli förtjust i en sån bild, men det blev jag.
Sen fastnade jag och pappa för en reklam om en konstutställning i en byggnad, så vi släpade med sällskapet in. Det var en farbror som hette Tomas Cusell. För hela hans kollektion hade han blivit erbjuden nånting på 50(!!?!?) miljoner euro (!!?!?) Fast han sa nej för han ville att byn skulle ära tavlorna. (!?!?!)

Detta var då han. Han blev väldigt sentimental när han pratade om sin döda fru ch mamma. Han gav oss en privat visning och gick igenom vad alla tavlor betydde för honom. Men det orkade inte jag med så jag gick lite framför och tolkade det på mitt egna sätt.Själv tyckte jag att tavlorna var jättefina och detaljerade, fast det såg så barnsligt gjort ut. Men på ett väldigt unikt och charmigt sätt. Tavlorna var relativt stora, men det syns inte här. Den sista bilden som ni ser är egentligen mycket beundransvärd! För: Alla mindre tavlor som ni ser på bilden, fanns i verkligheten fast typ 50 gånger större. 

Det fanns små beskrivningar till varje verk också, skrivna på katalanska (Obs. Ej samma sak som spanska).Tänke om ni ville se, haha. Det ser nästan ut som franska, men en spansktalande kan förstå nästan allt iallafall. Varför jag valde att ta bild på just denna är för att det stod Montmatre. Filmen ni vet...

Därefter ville Loretto göra flätor, det är ju rätt populärt där borta. Så vi gick till 2 trevliga damer som kom från Senegal. Riktigt fingerfärdiga!

Oooch så resultatet! Jobbigt vacker! Jobbigt fina tänder! Jag älskar när hon ser fula tänder (Eller dem behöver egentligen inte vara fula, bara mindre vackra) hon ba: Hiiii, povrecito. Vilket är samma sak som Åh, stackarn. Hon säger det så äkta, medlidsamt och innerligt, hahah. ♥ Fast hennes pappa är tandläkare...men det betyder inte att hon har haft tandställning.
Nu ska jag lära er en viktig sanning om Los Pedreros (Min mammas släkt) och det är: Om det är någonting vi har (Och typ det enda) så är det fina tänder. OCH BREDA ANSIKTSFORMER!
Hursomhelst: Synd bara att flätorna varade endast i några få dagar, hehe. Dem gjorde tydligen ont och började bli slappa och så började hon få små pluttar mellan flätorna.

Postat av: maria

åh du gör så fina inlägg. vill åka till spanien nu

2011-07-07 @ 00:04:14
URL: http://mariahedkvist.blogg.se/
Postat av: Zandra

Sv: Nja, vi bodde på ett lägenhetshotell med kylskåp etc och betalade ca 3000 för tre nätter. Fast, sen får man ju räkna med fickpengar och etc. Eftersom att jag delade hotellrum med en vän betalade vi 1800 kronor var för hotellrummet. Men, allt som allt la jag ned ca 8000 på hela resan. Och, då var jag där från onsdag till tisdag morgon!

2011-07-10 @ 23:24:18
URL: http://fyrahundrafem.blogg.se/

Skriv någonting;

Vad du kallas
Ifall du återvänder

E-post

Egen sida

Orden & tankarna

RSS 2.0