Forts. #7 - San Juan och för mycket smällare för att fortsätta ute

Jo, den 23 Juni var det San Juan. Den hålls under den kortaste natten på året och är till för att välkommna sommaren. Så, kort och gott sagt kan man säga att dess svenska motsvarighet är midsommar.

Det började ju som vilken dag som helst. Här är vårt stökiga hotellrum. Med hårda sängar.

Sen....hahahha....skitsamma!
Detta är iallfall bilder från när vi gick ut för att kolla på fyrverkerier:

Men egentligen var det bara folket själv som tog med sig raketer och sånt.

Men några ynkliga fyrverkerier såg man ju då och då.

Ja, såhär blir bilderna när man inte har ett stativ och vägrar använda blixt på kvällen. SER NI JAPANEN BAKOM MAMMA? Jag älskar hans familj. Dem var så söta. <333

Fast till slut kunde vi inte stanna ute längre, dels för att fyrverkerierna aldrig kom och dels för att många kastade smällare överallt, utan att tänka. Till exempel: Vi satt på en bro och då var det folk bakom oss. Och dem som gick under bron kastade upp massa smällare. Så paret som promenerade där fick hoppa undan. Sånt kan ju fan vara farligt liksom. Man kände sig väldigt osäker, och tänkte hela tiden att någon snart skulle kasta upp en raket i nyllet på en. (Vilket för övrigt nästan hände en liten tjej.)Men det var väldigt många vid stranden som firade och verkade ha det trevligt, iallafall.

När vi kom tillbaka till hotellet hade dem satt 2 soptunnor i brand. (Dem kastar raketer där också, dem små skitungarna) En hade redan slutat brinna och en annan fortsatte. Fast det var bara innehållet som brann så det var inga större problem. 

Efter att vi hade stirrat på den ett tag kom det två spanska flickor och verkade oroliga. Dem gick in i affären brevid och hämtade ut ägaren. Han kollade ut och ryckte på axlarna, haha. Men dem fick en flaska med lite vatten ändå. Sedan kom det en till familj (Tror det var turister, dock) och offrade sitt vatten för att släcka.
"Och vi som inte tänkte på det!" sa mamma. Sedan när dem två spanska tjejerna gick förbi sneglade dem på mig och sa "Och hon tar kort...!" Jag kände mig korkad och dålig. Jag kunde ju förstå vad dem menade med det.

Iallafall, väl inne i hotellet så var det dans på gång. Hon på bilden heter Laura och det är hon som tar hand om alla aktiviteter. Hon är sötare egentligen. Och eftersom spanjorerna hade ledigt denna helg så var hela hotellet fyllt med dem. Fast dem är bara roliga och gillar att dansa, hur bra dem är hör dock inte hit. Mina föräldrar och Nellie & Sixto gick och dansade dem med, haha... Nej, ni får inte se. Laura ville få ut mig och Loretto också, men vi vägrade. Det var typ bara 40+ människor.
Sedan hörde vi att en brasiliansk kille hade dött i en brasa. Han ramlade i och så kunde dem inte få ut honom. Det måste vara förjävligt, att se sin kompis dö på ett sånt sätt. Det händer alltid hemska saker när det är stora fester. Så r.i.p till honom och bara fina tankar till hans familj & vänner.


Skriv någonting;

Vad du kallas
Ifall du återvänder

E-post

Egen sida

Orden & tankarna

RSS 2.0