Forts. #5 - Barcelona & Los Indignados

Den 20 juni åkte vi till Barcelona, det hade vi sett fram emot hela veckan:
Men herregud vad Barcelona är stort, jag skojar inte! Den hade typ fem stora stationer och det tar ganska lång tid mellan varje. Man ba oj. Sedan blev det fel för vi hoppade av för tidigt och stannade på Barcelona Sants när det egentligen skulle vara Barcelona Franca och ja.....
Ännu en gång gick vi bara runt för att utforska staden. Fast om vi nu ska vara helt ärliga, så behövs det nog minst 1 vecka om man ska gå igenom hela staden. Iallafall, det jag ville berätta med den här bilden var att när jag var i Barcelona för 4 år sedan, var det en kille med ett sånt här intrument.(Är det någon som vet vad den heter?) Han spelade så fantastiskt att jag blev helt till mig. Ni förstår, när jag är med om underbara musikaliska stunder så glömmer jag dem inte heller. När han slutade spela började jag klappa direkt, fast det gjorde ingen annan. Även om det var ett par människor runt om. Alla började stirra på mig, men killen gjorde en tacksam gest mot mig. Jag kommer inte ihåg ansiktet, men jag kunde ju indentifiera instrumentet. Jag undrar fortfarande om det var han...
Vi var väldigt mainstream och gick in i en byggnad alla andra gick in i. Den måste ha varit känd.
Hahah, gillar den här bilden. Ser ut som om dem går runt i en luddig dröm.
Detta var när man kom ut i andra sidan av byggnaden.

Det fanns en gata där husen var så jävla fina, åh. Sen gick vi i den stora avenyn "La Rambla", tänkte på Håkan Hellström. :):):)

Vi gick också till en park som hade "tagits" över av Los Indignados. (Som betyder typ Dem Förbannade/Upprörda. Haha, många spanska lektioner här, va?) Ni kanske inte riktigt vet om det, men Spanien har det väldigt dåligt just nu. Det är många som inte har jobb och ja, situation är hemsk. Tänk er att 21% av hela befolkningen är arbetslösa, och 40% av ungdomarna inte har ett jobb. Los Indignados kallar sig då dem som är väldigt missnöjda med politiken, majoriteten är då unga. Och dem hade dagen innan haft en stor protest i hela landet, och i protest tog dem över denna park. Dem hade redan varit där i nästan 1 vecka när vi kom. Som ni ser har dem byggt...nåntning..i träden. Det tyckte jag var häftigt. Ser ut som på en film. 

Hela parken påminde om ett slummområde utanför Brasilien, egentligen. Dem hade massa stånd överallt också. Folk skrev på en lista och andra sålde saker typ. Sen fanns det massa duvor! Jag önskar att jag hade haft en brödbit.
"Våld är att: Hålla 5 miljoner arbetslösa, överleva på misärliga pensioner, vräka tusentals familjer från deras hem, skära ner på hälsan och utbildningen. Och att svara med: Militärutgifter, fängelser och poliser, privilegier för den politiska klassen, pengar till den värdelösa monarkin." Kan man någonting annat än att stödja dem?

Här kommer några vanliga bilder

Åh, pappa. Kan du inte bara sluta? Du ser ut som ett moln. :(


Internt. 

Sådär ja!
Tycker ni att det är bra att göra inläggen såhär?

Postat av: maria

DIN PAPPAS HÅR<3

och ja det tycker vi är jättebra yep

2011-07-07 @ 11:30:44
URL: http://mariahedkvist.blogg.se/
Postat av: hanna

ja det tycker vi!

2011-07-09 @ 17:33:34
Postat av: CJ

Härliga bilder!

2011-07-19 @ 21:47:07
URL: http://cjs.blogg.se/
Postat av: veronica

tack så hemskt mycket!

2011-07-19 @ 23:52:38
URL: http://doubtingintentions.blogg.se/

Skriv någonting;

Vad du kallas
Ifall du återvänder

E-post

Egen sida

Orden & tankarna

RSS 2.0