Forts. #2 - Tossa del Mar

Den 16 Juni åkte vi till Tossa del Mar. Först går man till tågstationen, vilket tar typ 20 minuter. Här har vi en alternativ väg man kan ta, himla fint:

Sedan tar man tåget till L'hospitalet och hoppar av i Blanes. Därifrån åker en buss vidare till Tossa. Det tar sin tid! Inte för att ni bryr er.

Varje gång vi skulle ta ett tåg vart vi väldigt förvirrade, förstår ni. Spanien är inte direkt bäst på tåg. Här är min sura mamma.
Men tågen i sig var ändå rätt fina och bekväma!


Det första vi gjorde när vi kom dit var att besöka Tossas gamla del. Det som inte är hotell och affärer, vill säga.
Där fanns många restauranger, men mest var det invånarnas egna hem.Förlåt om ni ville ha mer omfattande bilder, men detaljer utgör helheten, visst?

Hahahah, jag älskar den här bilden. Vet ni det bästa med den? Att den inte är tillgjord. Hahahah!
Loretto gick runt och sa typ "Åhh, det är som på filmer." Och det är bara till att hålla med, när man gick genom husen genom dem smala gångarna och marken bestod av endast fina runda stenar kändes det lite som scenen där Bella springer efter Edward och fjantar sig.
Iallafall, om man fortsatte att gå längre upp lämnade man byn bakom sig och kom istället till massa ruiner och...skog typ. Här har vi utsikten:

Smygfoto, sry.Detta blev en av mina favoritbilder! Vad tycker ni?

Sen blev min kusin dum i huvudet och gjorde precis det som det ser att hon gör på bilden. Men lite imponerad blev man ändå. Fast jag fick lite panik och mamma fick ännu mer panik och försökte undvika dödsfall. (Bokstavligen)
Därefter var vi trötta, varma och svettiga så vi stack och badade.

Det här var då ingen "strand", utan vatten mellan två stenberg. Men stranden var alldeles brevid så, ja.


Smygfoto (Nr. 2) på Nellie. Sry. (Nr. 2)

Sen försvann pappa och vi ba hm. Sen sa Nellie att han hade gått till stenarna/klipporna. Så tänkte jag om han inte hade gått och halkat och dött. Så jag gick och letande efter honom, fast han utforskade bara. Ah, älskar dem klipporna. Bättre klättrarställe finns icke!

Efter det åkte vi hem och därmed var vår utflykt till Tossa slut.

 Skriv någonting;

Vad du kallas
Ifall du återvänder

E-post

Egen sida

Orden & tankarna

RSS 2.0